PREDNOSTI RMB

Prilagodljiv dizajn

Modularne hiše nudijo visoko stopnjo svobode oblikovanja in zagotavljajo širok spekter individualnosti pri gradnji vseh vrst objektov. Prilagodljivost različnim arhitekturnim slogom, pa zagotavlja harmonično združitev z okolico in okoljem. Modularna gradnja je igriva in zelo raznolika, zabavna. Z izbiro izvedbe strehe, materialov zaključnega sloja fasade in stavbnega pohištva, pa se lahko zadovoljijo še tako zahtevni pogoji za ustrezno umestitev v prostor (prostorski načrti, krajinski parki, itd…).

Prihranek časa in stroškov

Pot do doma z modularnim načinom gradnje je veliko hitrejša kot pri običajnih gradnjah, saj je velik del hiše že sestavljen v naših proizvodnih halah. Tako je na delovišču potrebno izvesti le nekaj manjših in zaključnih gradbenih posegov. V 24 urah lahko zaključimo s postavitvijo manjše modularne hiše. Prav zaradi tega se občutno zmanjšajo stroški in čas gradnje. Dodatni stroški in časovni zamiki pri postavitvi na samem gradbišču, pa se običajno in povečini nepredvideno pojavijo, zaradi povezav z vremenom, dobavo materiala, obrtrniškimi deli in drugim. Modularni objekt proizvedemo, do dogovorjene gradbene faze, v osmih do dvanajstih tednih.

Razširitve in mobilnost

Modularna gradnja je gradnja prihodnosti. Vedno več strank se za modularno gradnjo odloča prav zaradi njene prilagodljivosti in neskončnih možnosti. Odvisno od potreb, se hišo lahko zelo enostavno poveča z enim ali več dodatnih modulov. Po potrebi, z odvzemom enega ali več modulov, pa tudi zmanjša. Tako se hiša, odvisno od dane situacije in potrebe, ustrezno spreminja in prilagaja. To pa omogoča, da se v starosti ni potrebno preseliti, ker bi bila hiša prevelika. Modularno hišo se enostavno prilagodi dani situaciji. V primeru zamenjave kraja prebivališča, pa se Vaša modularna hiša lahko tudi preseli z vami. V 90 % so RMB Modularne hiše zaključene in funkcionalno preizkušene že v proizvodnih halah. Na gradbišču ni potrebe po drugih večjih gradbenih posegih. Dela so tako na gradbišču zaključena v nekaj dnevih. Hiša pa je takoj pripravljena na vselitev.

Ekološko prijazna gradnja

Zaščita okolja in trajnost, sta osnovno vodilo pri gradnji modularnih objektov. Uporabljajo se izključno naravni in okolju prijazni materiali, kateri zagotavljajo najprijetnejše bivalno okolje. Vse gradbene materiale je možno enostavno in na okolju prijazen način, ustrezno in v celoti reciklirati. RMB modularne hiše imajo najboljšo toplotno zaščito, uporablja se najnovejša in najboljša tehnologija ogrevanja in ohlajevanja prostorov. Nudimo tudi inteligentno prezračevanje in druge moderne tehnološke rešitve, kar skupaj dviguje stopnjo kvalitete bivanja. Po želji lahko svojo modularno hišo nadgradite tudi s solarnim sistemom. Tako dobite v sklopu s RMB konstrukcijo in ustrezno izvedbo, pasivno in lahko tudi samooskrbno hišo. Obremenitev okolja, pri postavitvi objekta na gradbišču, je zaradi manjšega hrupa, prahu, hlapov, odpadkov, odpadnih voda in prometa na gradbišču, minimalna oz. najmanjša v primerjavi z drugimi načini gradnje.

Kvalitetna izdelava modulov

Proizvodnja ali gradnja RMB modulov je zelo podobna proizvodnji montažnih hiš. Posamezni moduli so izdelani v vremensko zaščitenih in klimatiziranih delavnicah, pod kontroliranimi pogoji proizvodnje. Načrt proizvodnje in drugih obrtniških del je natančno določen in kontroliran. Vremenske razmere ne vplivajo na potek gradnje. Rok dobave objekta pa je določljiv. S tem pa tudi ostala druga dela na gradbišču in tudi, kot najpomembnejše, čas vselitve. Za razliko od običajnih montažnih hiš, ki so montirane na gradbišču, so modularne hiše v proizvodnih halah zaključene v 90%. V času proizvodnje se gradbena dela na okolici, skupaj z vsemi drugimi posegi in urejanjem dokumentacije, izvajajo vzporedno. Po postavitvi modularnega objekta, je le ta takoj vseljiv in primeren za bivanje.

Energijska učinkovitost

Nenazadnje RMB koncept modularne gradnje navdušuje predvsem s svojo trajnostno gradnjo in visoko energetsko učinkovitostjo. Bistvena sestavina posameznih modulov je les in pocinkana železna konstrukcija. Obnovljiva gradbena materiala, pri čemer les ne povzroča CO2, ampak ga dejansko veže. To ni edini razlog, zakaj RMB modularne hiše veljajo za posebno ekološke. Okolju prijazni in natančno načrtovani gradbeni materiali varujejo naravo in tako zagotavljajo vsestransko zdravo življenje. Proizvodnja regenerativne energije in najsodobnejše gradbene storitve varčujejo z elektriko in energijo. RMB modularne hiše so običajno zgrajene čim bolj materialno varčne in jih pogosto zaznamuje minimalističen življenjski stil.

RMB
SESTAVLJENI MODULI

RMB
OSNOVNI
MODULI

RMB
AVANTGARDE MODULI

VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE

ZAPRTO V PONEDELJEK, 1. APRILA

Želimo vam vesele velikonočne praznike.

Naše pisarne bodo na velikonočni ponedeljek, 1. aprila, zaprte.

Vrnemo se v torek, 2. aprila.

EU SKLADI