KAJ je MODULARNA GRADNJA?

INTERVJU. Pred nekaj tedni je direktor RMB Modularne gradnje za portal SPASSIO.COM predstavil vizijo in prihodnost modularne gradnje v svetu. 

Teme pogovora so bile: 

–  kaj je MODULARNA GRADNJA?

ZAKAJ je RMB drugačen od drugih ponudnikov modularnih hiš?

PREDNOSTI modularne gradnje so?

– kaj pomeni postati lastnik RMB modularne hiše?

Kakšni so nekateri pogosti nesporazumi o montažnih objektih in kako naj ljudje namesto tega razmišljajo o njih?

Pogosta napačna predstava o montažnih objektih je, da so cenejši ali manj kakovostni od drugih gradbenih rešitev.

Ljudje bi morali misliti, da je hitrejše, trajnostno in lažje. Modularne hiše so obetaven bivalni koncept, saj so sestavljene iz posameznih montažnih gradbenih elementov oziroma bivalnih enot, ki jih lahko glede na okoliščine združujemo in ponovno ločujemo. To ima prednost, saj se lahko prilagaja različnim življenjskim situacijam.

 

 

V čem se vaše hiše razlikujejo od ostalih modularnih hiš na trgu?

Edinstvena vroče pocinkana jeklena okvirna konstrukcija, ki je razvita in izdelana v skladu z najnovejšimi evropskimi standardi in tehnologijami. V kombinaciji z našimi izkušnjami, visoko kakovostjo izdelave in visokokakovostnimi materiali zagotavljamo najboljši izdelek.

 

Katere so glavne prednosti modularnih hiš in zakaj bi morali pri nakupu modularne hiše izbrati RMB Modulbau?

PRVA PREDNOST je, da modularne hiše ponujajo visoko stopnjo svobode oblikovanja in zagotavljajo široko paleto individualnosti pri gradnji vseh vrst zgradb. Sposobnost prilagajanja različnim arhitekturnim slogom zagotavlja harmonično povezovanje z okolico in okoljem. Modularna zasnova RMB je igriva, zelo raznolika in zabavna. Z izbiro oblike strehe, fasade (uporabljamo les, vlaknocementne plošče po želji v različnih kombinacijah) ter oken in vrat je mogoče izpolniti tudi najzahtevnejše pogoje za ustrezno umestitev v prostor (načrti prostorov, krajinski parki ipd.). .).

DRUGA PREDNOST je prihranek časa in stroškov. Pot gradnje doma z modularno konstrukcijo RMB je veliko hitrejša kot s konvencionalno gradnjo, saj je večina modularnega objekta že dokončana v proizvodnji. Posledično se na gradbišču izvaja le nekaj – manjših in zaključnih – gradbenih del. To bistveno zmanjša stroške in čas gradnje. Na primer, majhno modularno hišo lahko postavimo v samo 24 urah. Odvisno od dogovorjene faze gradnje je modularni objekt v naši tovarni izdelan v osmih do dvanajstih tednih.

 

TRETJA PREDNOST modularne zasnove RMB so možnosti razširitve in mobilnosti. Odvisno od zahtev naročnika se lahko objekt modula enostavno razširi z enim ali več dodatnimi moduli. Lahko se tudi zmanjša z odstranitvijo enega ali več modulov. Moduli RMB se zlahka prilagodijo situaciji in potrebam stranke. In če se stranka preseli, se lahko z njo preseli tudi njegova modularna hiša.

 

Še ena prednost modularnih hiš je njihov minimalen vpliv na okolje. Varovanje okolja in trajnost sta osnovni vodili pri gradnji modularnih objektov. Uporabljeni so samo naravni in okolju prijazni materiali, ki zagotavljajo čim bolj udobno bivalno okolje. Vse gradbene materiale je mogoče enostavno reciklirati, na okolju prijazen način.

Modularne hiše RMB imajo najboljšo toplotno izolacijo, uporabljajo najnovejšo in najboljšo tehnologijo ogrevanja in hlajenja prostorov. Nudimo tudi inteligentno prezračevanje in druge sodobne tehnološke rešitve, ki skupaj povečujejo kakovost bivanja. Modularno hišo lahko na željo kupca nadgradimo tudi s solarnim sistemom, v pasivno in nekoliko samooskrbno hišo. Vpliv na okolje pri namestitvi modulov RMB na gradbišču je minimalen v primerjavi z drugimi načini gradnje zaradi manj hrupa, prahu, hlapov, odpadkov, odplak in prometa.

Nenazadnje se moduli RMB proizvajajo v kontroliranih proizvodnih pogojih v pred vremenskimi vplivi zaščitenih in klimatiziranih delavnicah. Načrt proizvodnje in ostalo ročno delo je natančno določeno in nadzorovano. Vremenske razmere nimajo vpliva na proizvodni proces. Dobavni rok sistema se lahko določi, prav tako ostala dela na gradbišču in predvsem čas vselitve.

Za razliko od običajnih montažnih hiš, ki se sestavijo na gradbišču, so moduli RMB v 90 % dokončani v proizvodnih halah. Med proizvodnjo se izvajajo gradbena dela na gradbišču in izdela potrebna dokumentacija. Ko je modularna zgradba RMB postavljena, jo je mogoče takoj vseliti.

Kaj naj kupci pričakujejo od RMB MODULBAU?

Našim strankam ponujamo vse iz enega vira. Od zasnove do svetovanja, do izvedbe projekta na ključ, naša celotna ekipa strokovnjakov nenehno stremi k izpolnjevanju potreb naših strank. Naše osnovno vodilo je ponuditi maksimalno prilagodljivost in kakovostne materiale po najboljši ceni. Našim strankam ponujamo optimalne gradbene rešitve in imamo bogat katalog modularnih hiš, ki jih lahko prilagodimo željam naših strank.

VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE

ZAPRTO V PONEDELJEK, 1. APRILA

Želimo vam vesele velikonočne praznike.

Naše pisarne bodo na velikonočni ponedeljek, 1. aprila, zaprte.

Vrnemo se v torek, 2. aprila.

EU SKLADI